Dansk kyudo forbund ( Zen Denmâku kyūdō renmei) er det officielle organ for den organiserede kyudo i Danmark.

Dansk kyudoforbund (DKF) er af det europæiske (EKF) og internationale forbund (IKYF) anerkendt af Det Japanske forbund som repræsentant for Kyudo i Danmark.

Vi varetager ansvaret overfor All Nippon kyudo Federation (jap. Zen Nihon kyudo Renmei) i Japan, og de tilsvarende internationale og europæiske forbund – IKYF & EKF –  For at opretholde og udvikle den tekniske side af Kyudo træningen i Danmark.

Derudover holder vi styr på, og indstiller til dan-grader i overensstemmelse med Hovedorganisationen i Japan.

Dansk kyudoforbunds  bestyrelse er ansvarlig for at opretholde det tekniske niveau.

– Formand
Nicolai Sichlau Yondan  teknisk hovedansvarlig for DKF.
-Næstformand
Søren Hvidberg – Yondan

Bestyrelsen består derudover af følgende  klub repræsentanter
– København Kyudojo Seishinkan : Per Due Madsen  – Sandan
– Akiyama Kyudojo  (Fyn) : Jørgen Jakob Friis – Nidan

Gradueringer vil sædvanligvis forgå ved de årlige EKF seminarer, eller tilsvarende i Japan.

Graduering

I Kyudo er man meget optaget af at træningen ikke forfalder og forfladiges af selvudnævnte “10. dan” instruktører, som det er sket i mange af de andre budo dicipliner.

Enhver graduering i kyudo fra første Dan  kræver et dommerpanel på mindst tre 8 Dan Hanshi (Hanshi er den højeste instruktør titel ), dette borger for kvaliteten af den enkeltes kunnen, og giver en objektiv vurdering af folks træningsniveau. At mene sig hævet over graduering betragtes som en manglende evne til at turde se sig selv i øjnene, og udfordre den magelige og sikre boble man går i til dagligt. Graduering er en vigtig kilde til selvindsigt, især når man ikke består.

Graduerings bevis for shodan (1. dan)
Graduerings bevis for shodan (1. dan)

Hjertet i kyudo træningen er derfor de årligt tilbagevendende seminarer, hvor højt graduerede instruktører kommer til norden og lærer fra sig. Der er et stærkt samarbejde mellem de nordiske kyudo klubber. Foreløbigt afholdes der 1 dansk, 1 norsk, og 2 svenske seminarer årligt, og et europæisk hvor man vil kunne gå til graduering op til 6. dan.

Gennem DKF får man adgang til det fantastiske fællesskab som kyudokaer rundt om i verden har gennem EKF/IKyF og ANKF seminarer og venskabsbesøg. Vi rejser derfor meget.

Kyudojo i dit nærområde?

Pt. findes der kun to anerkendte kyudojo i Danmark. men hvis  du interesseret i at starte en kyudo klub op, så send os en besked under ”kontakt”.

Det skal understreges at den organiserede Kyudo er strengt ikke kommerciel, og det er derfor ikke tilladt at tjene penge på kyudo undervisning.

Kan du samle en håndfuld mennesker som er interesseret i f.eks. et weekend seminar i kyudo til at starte op på, er du ligeledes velkommen til at kontakte os.

Kravet er, at i arrangere eller refunderer transport, og kan tilbyde evt. overnatnings mulighed- gerne privat.  Derudoverover skal i også have adgang til et lokale som er mindst 3.8 meter højt. Det er en fordel hvis lokalet er mindst ca. 35 meter langt, men man kan også træne på kort afstand, og skyde ind i f.eks. en halmballe, eller en skydepude beregnet til normal bueskydning. Hvis vejeret og lokaliteterne tillader det kan man selv klart også træne udendørs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *